ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

SJ Mepla

headerimage-sj

Maakt van het moeilijkste het makkelijkste

Het berekenen van spanningen en vervormingen in plaatvormige structuren onder verschillende belastingen is een standaard onderdeel van het ingenieursbestaan. Geometrieën die niet rechthoekig van vorm zijn kunnen niet meer berekend worden met behulp van tabellen of eenvoudige formules, maar moeten met behulp van de eindige-elementenmethode berekend worden.

Als hulpmiddel hiervoor biedt IBS glasberekeningen met SJ Mepla aan.

Bij glasontwerpen zijn de systemen en vormen vaak gelijk, zodat het mesh zich beperkt tot standaardgeometrieën. Wel moeten altijd nieuwe meshes gemaakt worden. Voor de berekening van gelamineerd veiligheidsglas moet over het algemeen met volume-elementen gewerkt worden.

Ook de evaluatie van de berekende resultaten volgt bijna altijd hetzelfde patroon (vervorming, spanning, bewijs). De resultaten moesten tot nu toe altijd uit de eindige-elementendata gehaald worden.

Er is nauwelijks een mogelijkheid om isolerende glaseenheden (met 2-, 3- of 4-dubbelglas) te berekenen wanneer elke plaatvorm onderzocht moet worden of wanneer een niet-lineair geometrisch model wordt gebruikt.

De consultants van IBS hebben hier een oplossing voor gevonden in de vorm van SJ Mepla, een computerprogramma voor constructieve glasberekeningen. Dit eindige-elementenprogramma is door SJ Software ontwikkeld.

Klik hier om naar de website van SJ Mepla te gaan. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@ibsconsultants.nl, ter attentie van Ralph van der Stel.

Neem contact op met een van onze experts