ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Wiebe Fokkema

Functie: Senior adviseur IBS Dakconsult (Directie)
Opleiding: Civiele Techniek (TU Delft)

De directie van IBS Consultants en ik, zijn geen onbekenden voor elkaar. Al meer dan 20 jaar hebben wij een zeer goede, vriendschappelijk band. Het samenbundelen van onze expertise en ervaring voelde voor mij als een logische stap op het juiste moment.

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam binnen de dakenbranche.  Mijn  ervaring  heb ik opgedaan binnen meerdere bedrijven in diverse managementfuncties  en met vele verschillende dakbedekkingsmaterialen. Daarnaast ben ik oprichter de Verenigde EPDM Systeem Producenten (VESP) en was ik lid van het College van Deskundigen voor de Isolatie- en Dakindustrie (IsDa).

Kunststof dakbedekking, vloeibare systemen en het oplossen van complexe waterdichtingsproblemen behoren tot mijn specialiteiten en lopen als een rode draad door mijn loopbaan.

De ontwikkeling van het dak van de toekomst is zich op dit ogenblik aan het ontvouwen en bestaat uit een kleuren patroon van functionaliteiten. Was een dak vroeger alleen zwart, in de toekomst zal een dak multifunctioneel (moeten) worden. Het toekomstige dak zal ten minste moeten bestaan uit een combinatie van minimaal twee van de volgende kleur functionaliteiten: groen (begroeiing), geel (energie), rood (recreatie) en/of blauw (waterberging).

De energietransitie zal een positieve invloed hebben op de stijging in gele daken; de veranderende klimatologische omstandigheden zorgen voor een toename van groene en blauwe daken en de bevolkingstoename en de verdichting van de gebouwde omgeving vereist nieuwe recreatieve oplossingen, ergo meer rode daken.

Mail: w.fokkema@ibsdakconsult.nl
Telefoon: 078 – 62 50 920
Mobiel: 06 – 15 26 27 17