ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

André Bauwens

Functie: Senior adviseur
Opleiding: Weg – en Waterbouw

IBS vervult een neutrale adviserende rol in de gevelbranche. Ons advies is altijd gebaseerd op de kwaliteit en functionaliteit van de gevel. Daardoor kunnen we met elke willekeurige partij die betrokken is bij de realisatie van een project aan tafel zitten. IBS adviseurs zijn breed inzetbaar. Toch beschikt iedereen binnen IBS op een of meerdere onderdelen over specifieke kennis en ervaring op het gebied van geveladvies.

Zelf houd ik me veel bezig met de wet- en regelgeving over constructieve en duurzame veiligheid van constructies in o.a. staal, aluminium en glas en over de uitvoering van diverse beproevingen en metingen. Deze wet- en regelgeving komt voort uit het bouwbesluit 2012 en is zeer actueel. Vanwege mijn ervaring met productietechnieken en montagemogelijkheden lever ik daarnaast een bijdrage aan de technische realisatie van meer complexe gevelconstructies.

Wat ons bijzonder maakt is dat we tot op detailniveau kijken hoe gevels in elkaar zitten. Daar waar onze concurrent-collega’s vaak stoppen bij een schets of niet verder duiken in het constructieve gedeelte, bekijken wij het ontwerp en vertalen dat naar een gedetailleerde tekening. We proberen de kinderziektes altijd voor te zijn. Ons brede pallet aan diensten verkleint daarmee de kans op fouten aanzienlijk.

Ik verwacht dat naast andere gebouwaspecten de gevel van de toekomst vooral steeds duurzamer wordt. Of je nu werkt met zonnepanelen of warmtepompen om energie op te wekken, als je gevel thermisch niet goed geïsoleerd en voldoende luchtdicht is, dan verlies je onnodig energie. Naast nieuwbouw, verwacht ik daarom dat ook veel bestaande oudere gevels gerenoveerd zullen worden.

Mail: a.bauwens@ibsconsultants.nl
Telefoon: 078 – 62 50 920
Mobiel: 06 – 51105361